Organisatie

GROEPSINDELING
BS de Krommen Hoek heeft op dit moment 180 kinderen, verdeeld over 7 groepen. De jaargroep 1, 2 en 3 zitten in de ochtend in homogene groepen. In de middagen krijgen zij onderwijs in thema's. De kinderen worden dan verdeeld in heterogene groepen. 

De kinderen van de groep 5 en 6 zitten samen in een heterogene groep. Groep 7 en 8 zijn homogene groepen. 
Wij streven naar meer samenwerking tussen kinderen van verschillende groepen. Dit is regelmatig terug te zien in het onderwijs aan deze groepen. 

 

ONDERSTEUNINGSBELEID  EN PASSEND ONDERWIJS
Als een kind naar de basisschool gaat,ontwikkelt hij of zij basisvaardigheden, zoals rekenen, lezen en schrijven . We verwachten ook dat dat in een bepaald tempo gaat en dat er tenminste een gemiddeld niveau gehaald wordt. Al snel kan zichtbaar worden dat dat bij sommige kinderen niet gemiddeld verloopt. Sommige kinderen hebben meer tijd nodig om zich kennis eigen te maken. Soms lukt het niet op de aangeboden manier. Kinderen met een ontwikkelingsachterstand of juist een ontwikkelingsvoorsprong, wordt nauwkeurig gekeken naar de achterliggende reden. Het onderwijsaanbod wordt hier in de eigen groep op afgestemd.  Dit wordt in samenspraak gedaan met de Intern Begeleider. 


ONDERSTEUNINGSBELEID
Bij ondersteuningsbeleid moet u o.a. denken aan:
 
Schoolbestuur van BS De Krommen Hoek

STICHTING PLATOO - HELMOND
Nutsbasisschool De Krommen Hoek maakt  deel uit van stichting PlatOO uit Helmond. In 2016  kwam een eind aan 40 jaar zelfstandigheid van Schoolvereniging De Krommen Hoek. Voorheen was BS De Krommen Hoek een zelfstandige basisschool. Voor meer informatie klik hier